Brokoļu un laša sacepums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 laša filejas,
  • 2 brokoļu galvas,
  • 1 sīpols,
  • 400 ml piena,
  • 100 g sviesta,
  • 6 ēdamkarotes miltu,
  • 100 g labi kūstoša siera pārkaisīšanai
  • sāls un pipari – pēc garšas

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo mērci sacepumam. Sagriež šķēlēs sīpolus un apviļā tos miltos. Sakarsē pannu ar sviestu un liek cepties miltos apviļātos sīpolus. Kad tie apcepušies, sāk pamazām pievienot pienu, nepārtraukti maisot. Turpina liet pienu un maisīt, lai veidojas mērce. Beigās piemet sāli un piparus.

2

Sadala brokoļus nelielākās rozetēs un dažas minūtes pavāra karstā sālsūdenī.

3

Laša fileju sagriež mazākos gabalos un uz pannas viegli apcep, lai tā apraujas, bet neizcepas līdz galam.

4

Cepamajā traukā liek nokāstus brokoļus, starp tiem izkārto laša gabaliņus un pārlej ar daļu mērci. Tad atkal liek brokoļus, lasi un mērci. Virskārtā pārber sieru.

5

Trauku apklāj ar foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes, pēc tam noņem foliju un cep aptuveni tikpat ilgi, līdz virskārta ir zeltaini brūna un viss labi sacepies.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sacepumi

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...