Burrito salāti
Nepieciešams:
4 vistas filejas,
200 g rīsu,...
Nepieciešams:
Dažas stundas pirms gatavošanas rozīnes iemērc konjakā, lai tās būtu mīkstas. Pirms lietošanas notecina un ļauj nožūt uz papīra dvieļa.
Sausu pannu sakarsē, uz tās uzber sezama sēklas un, visu laiku maisot, lai neapsvilst, dažas minūtes pagrauzdē. Tad noliek sāņus, lai atdziest.
Divus no trijiem apelsīniem nomizo, rūpīgi noņemot balto iekšējo miziņu un sagriež ceturtdaļšķēlītēs vai smalkāk. No trešā apelsīna izspiež sulu.
Burkānus nomizo, sarīvē uz sakņu rīves. Ābolus noskalo, nosusina, uz rupjās sakņu rīves sarīvē, atstājot nerīvētu serdi, un sajauc ar burkāniem, apelsīnu filejas gabaliņiem. Pielej apelsīnu sulu, pārkaisa ar cukuru visu izmaisa, liek porciju šķīvīšos un pārkaisa ar apgrauzdētajām sēkliņām.