Butes fileja baltajā sīpolu mērcē ar rozmarīnu   Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons, «Zaķīša» receptes
Vērtējums:

Cepta bute ir ļoti garšīga, taču šoreiz to pagatavosim nedaudz savādāk. Pasniegsim to ar fantastiski aromātisku un gardu balto sīpolu mērci.

Nepieciešams:

  • bute,
  • sīpoli,
  • saldais krējums,
  • milti,
  • sarkanie un baltie graudu pipari,
  • rozmarīns,
  • sāls,
  • olīveļļa.

 

Gatavošana:

1

Iztīrām buti, ieberzējam to ar sāli un liekam uz folijas cepties cepeškrāsnī 170 grādos. Cepam, kamēr zivs ir gatava.

2

Kamēr bute cepas, gatavojam balto mērci. Smalki sagriežam sīpolu un liekam to cepties olīveļļā. Cepam, līdz sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi un viegli zeltaini. Pieliekam tējkaroti miltu un cepam vēl kādu minūti, tad pielejam klāt saldo krējumu, piemetam piparus un rozmarīna lapiņas. Gatavojam balto mērci, līdz tā sabiezē, tad ņemam nost no uguns.

3

No butes atdalām filejas gabaliņus.

4

Uz šķīvja liekam balto mērci, virsū kārtojam butes filejas gabaliņus. Dekorējam ar rozā pipariem un rozmarīna lapiņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Zivju ēdieni