Nepieciešams:
Sausajam garšvielu maisījumam – pa šķipsnai:
Ko pasniegt pie foreles?
Te noder gan cepeškrāsnī cepti dārzeņi, piemēram, sparģeļi, sagriezta paprika, sīpoli, gan grilēti dārzeņi, piemēram, ķirbji, cukīni, sīpoli, sparģeļi vai paprika.
Forele labi sader ar kartupeļu biezputru vai krāsnī ceptiem kartupeļiem. Tāpat noderēs svaigi zaļumu salāti – parastie salāti kopā ar spinātiem vai rukolu un ar nelielu daudzumu olīveļļas un balzamiko etiķa. Salātus var papildināt ar rīvētu parmezānu un sasmalcinātiem riekstiem, piemēram, Indijas riekstiem, ciedru riekstiem vai apgrauzdētām, sasmalcinātām mandelēm.
Tāpat lieliska izvēle foreles ir jasmīna rīsi. Lai dažādotu garšu, var izvēlēties savvaļas rīsus vai aromatizētus rīsus.
Pagatavo sauso garšvielu maisījumu. Piemērota lieluma cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru, uz tā novieto foreles fileju ar ādu uz leju.
Foreli ierīvē ar olīveļļu, tad iesmērē ar ķiplokiem, kas izspiesti caur ķiplokspiedi. Zivi pārkaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un sauso garšvielu maisījumu, virsū novieto citrona šķēles.
Ievieto līdz 205 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 15 minūtes, līdz zivs ir gatava. Pirms pasniegšanas citronu šķēlītes no zivs var noņemt.