Salda krējuma mērcē vārītas garneles Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 500 g notīrītu atlaidinātu garneļu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1–2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
  • sāls – pēc garšas

Gatavošana:

  1. Ķiploka daiviņas notīra, sasmalcina. Pētersīļus noskalo, apžāvē un smalki sagriež.
  2. Dziļā pannā izkausē sviestu un apcep ķiplokus. Pielej krējumu, izmaisa, uzvāra. Verdošā krējumā ieliek garneles, 6–8 minūtes pavāra un tad ar putu karoti izņem ārā, noliek sāņus.
  3. Krējuma mērci maisot karsē uz mazas uguns, līdz tā sabiezē un samazinās apjomā turpat vai uz pusi. Karsēšanas beigās piemet pētersīļu zaļumus. Beigās pieliek garneles, visu pusminūti uzkarsē un tūlīt pasniedz – piedevās var izvēlēties gan vārītus makaronus, gan vienkārši svaigas maizes šķēles.

Gatavošana:

1

Ķiploka daiviņas notīra, sasmalcina. Pētersīļus noskalo, apžāvē un smalki sagriež.

2

Dziļā pannā izkausē sviestu un apcep ķiplokus. Pielej krējumu, izmaisa, uzvāra. Verdošā krējumā ieliek garneles, 6–8 minūtes pavāra un tad ar putu karoti izņem ārā, noliek sāņus.

3

Krējuma mērci maisot karsē uz mazas uguns, līdz tā sabiezē un samazinās apjomā turpat vai uz pusi. Karsēšanas beigās piemet pētersīļu zaļumus. Beigās pieliek garneles, visu pusminūti uzkarsē un tūlīt pasniedz – piedevās var izvēlēties gan vārītus makaronus, gan vienkārši svaigas maizes šķēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni