Cepeškrāsnī cepta makrele Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šī cepeškrāsnī ceptā makrele ar ķiplokiem un garšvielām ir ļoti smaržīga. Recepte ir ļoti vienkārša, nav papildu sastāvdaļu dārzeņu veidā.

Nepieciešams:

  • 1 makrele,
  • 2–3 ķiploku daivas,
  • 2–3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu,
  • 1 tējkarote koriandra sēklu,
  • 2 krustnagliņas,
  • sāls, malti melnie pipari – pēc garšas,
  • 2 ēdamkarotes citronu sula,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas.

Gatavošana:

1

Zivi notīra, nomazgā, atdala galvu ar žaunām, izņem iekšas, vēlreiz nomazgā, nosusina.

2

Ķiploku daiviņas sasmalcina un sajauc kopā ar pipariem, koriandru, krustnagliņām un sāli, iemaisa eļļu un citrona sulu. Iemaisa smalki sakapātus pētersīļu zaļumus.

3

Zivi no ārpuses un iekšpuses ieziež ar ķiploku un garšvielu masu, visu, kas paliek pāri, ievieto zivs vēderā, tad zivi ietin folijā un atstāj 40 minūtes marinēt. Cept līdz 189–190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35–40 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...