Garneļu mērce ar ananasiem un papriku Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g atkausētu, iztīrītu garneļu,
  • 200 g svaiga ananasa vai savā sulā konservētu ananasu,
  • pus kārba (200 g) savā sulā konservētu, sasmalcinātu tomātu,
  • 1 sarkanā paprika,
  • 1 sīpols,
  • 2–3 ķiploka daiviņas,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • 1–2 ēdamkarotes miltu,
  • 1 tējkarote sarīvētas ingvera saknes,
  • pus tējkarote sāls,
  • 1–2 šķipsnas Kajennas piparu.

Pasniegšanai:

  • vārīti rīsi,
  • sasmalcināti lociņi.

Gatavošana:

1

Sagriež kubiņos ananasu (ja izmanto konservētu, tad notecina no konservu šķidruma), papriku un sīpolu, sakapā ķiplokus, nomizo un sarīvē ingveru. Samaisa sāli ar Kajennas pipariem.

2

Sagriež kubiņos ananasu (ja izmanto konservētu, tad notecina no konservu šķidruma), papriku un sīpolu, sakapā ķiplokus, nomizo un sarīvē ingveru. Samaisa sāli ar Kajennas pipariem.

3

Pannā sakarsē sviestu, tajā apcep sīpolus, tad pārkaisa ar miltiem, sāls un piparu maisījumu, visu kādu brīdi pacep, intensīvi maisot. Pievieno tomātus ar visu sulu, papriku, ananasus, ingveru, ķiplokus, apmaisa, uzvāra un tad uz mazas uguns 4–5 minūtes pasautē. Pieliek garneles, sautē vēl 1–2 minūtes.

4

Pasniedz ar vārītiem rīsiem, pārkaisot ar sasmalcinātiem lociņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...