Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
Mērcei:
Smalki sagriež sīpolu un sakapā ķiploku.
Sīpolus uz pannas uz lēnas uguns sviestā apcep skaisti caurspīdīgus, tad pievieno kečupu, sojas un Vusteras mērci, paprikas un čili pulveri un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Pagaršo, vai ir gana sāls.
Uz cepešpannas uzklāj folijas loksni. Ribiņas no vienas puses apmērcē sagatavotajā mērcē un uz tās novieto cepamajā pannā, tad augšpusi pārlej ar atlikušo mērci. Foliju aizloka, lai ribiņas būtu ietītas tajā.
Cepamo pannu ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 1 stundu un 20–30 minūtes. Pēdējās 20 minūtes atver foliju, lai ribiņas apbrūnētu.