Pupiņu karijs ar ķirbi
Nepieciešams:
vārītas pupiņas,
gabaliņš ķirbja,
sīpols,
karija...
Nepieciešams
Mīklai:
Pildījumam:
Lai pagatavotu mīklu, sviestu izkausē uz lēnas uguns, atdzesē un pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Veikli samīca vijīgu mīklu, ieklāj veidnē, pamatni sadursta ar dakšiņu un atdzesē ledusskapi.
Sparģeļiem nogriež cietos galus, pašus liek vārošā ūdenī un uz lēnas uguns vāra apmēram astoņas minūtes, tad izņem, notecina.
Olas saputo, pievieno krējumu, krabju gaļu, sāli un piparus, visu pārlej mīklai. Virsū kārto sparģeļus. Ievieto līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.