Paelja ar citronu, vistu un jūras veltēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g vistas filejas,
  • 400 g saldētu lobītu garneļu,
  • 350 g tvaicētu rīsu,
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu,
  • 1 sarkanā paprika,
  • 1 sauja mīdiju,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 4 ķiploka daiviņas,
  • 1 sīpols,
  • 1 čili,
  • 2 vistas buljona kubiņi,
  • 1−2 tējkarotes karija,
  • sāls – pēc vajadzības,
  • eļļa cepšanai,
  • citrons – pasniegšanai.







Gatavošana:

1

Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu.

2

Notīra sīpolu un ķiploka daiviņas. Trīs ķiploka daiviņas un sīpolus sīki sagriež. Čili pākstij izņem sēkliņas, pusi pāksts sagriež tievās sloksnītēs. Visu apcep eļļā, pievieno rīsus, kariju un buljona kubiņus. Pārlej ar litru ūdens un vāra aptuveni 15 minūtes.

3

Tikmēr vistas fileju sagriež nelielos gabalos un apcep eļļā, pievieno otru čili pipara pāksts pusīti un atlikušo ķiploka daiviņu.

4

Sasmalcina papriku. To un pupiņas pievieno rīsiem un sutina aptuveni 5 minūtes.

5

Pēdējās liek mīdijas un garneles. Vēl nedaudz pasautē.

6

Pasniedz ar citrona daiviņām. Pirms baudīšanas paelju bagātīgi pārslaka ar citrona sulu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...