Cepampapīrā cepts lasis ar dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Lasi var gatavot ļoti dažādi, tajā skaitā arī cepeškrāsnī. Un arī cepeškrāsnī to var pagatavot dažādi – šajā reizē piedāvāju to ievietot cepampapīrā. Sautēšana papīrā nodrošina to, ka zivs būs sulīga. Pēc šāda pat principa zivi var gatavot arī uz grila. Šis ir ēdiens, kur var izpausties, jo pildījums un garšvielas var būt visdažādākās.

Nepieciešams:

  • 2 laša vai foreles filejas,
  • 1/4 daļa neliels ziedkāposta,
  • 1/4 daļa neliela brokoļa,
  • 1/2 neliela cukini,
  • 2–3 nelieli burkāni,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • apmēram 50–70 g mīksta sviesta,
  • dažādu svaigu zaļumu mikslis – svaigs baziliks, timiāns, pētersīļi, dilles (kopā apmēram 1 ēdamkarote),
  • mazliet citrona sulas (apmēram 1/4 svaiga citrona),
  • sāls, pipari –pēc garšas.

Gatavošana:

1

Visu dārzeņus nomazgā, nomizo burkānus un cukini. Cietos dārzeņus (ziedkāpostu, burkānus) sagriež nelielos gabaliņos un mazliet pavāra līdz tie pusmīksti. Brokoli un cukini liek nelielā katlā un pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un patur kādas 10 minūtes. Nolej lieko ūdeni un pievieno apvārītos dārzeņus. Pieliek smalki sakapātu vai ķiplokspiedē izspiestu ķiploka daiviņu, mazliet sāli un piparus. Visu izmaisa.

2

Mīkstu sviestu sajauc ar zaļumiem, pieliek pavisam mazliet sāli un piparus.

3

Paņem cepamo papīru, liek tajā pusi no dārzeņiem, virs tiem novieto laša fileju, pārslaka ar citrona sulu. Tad virsū liek mīksto zaļumu sviestu un paciņu sarullē ciet. Tas dara šādi – sākumā papīra garākās malas paceļ uz augšu, vidū savienojot, un satin. Tad satin arī sānus, lai veidojas tādas smukas papīra paciņas.

4

Cep 200 °C apmēram 15 minūtes. Garda un ātri pagatavojama maltīte gatava!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni