Cepeškrāsnī cepti ķirštomāti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g ķirštomātu,
  • 3−4 ķiploku daivas,
  • dažas bazilika lapiņas vai citi zaļumi,
  • nedaudz balzametiķa,
  • nedaudz augu eļļas,
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

1

Ķirštomātus nomazgā, nosusina. Ķiploku daivas nomizo, sasmalcina.

2

Tomātus novieto uz cepamā plātī ieklāta cepamā papīra, pārkaisa ar sasmalcinātajiem ķiplokiem, apslaka ar augu eļļu, tad plāti ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 6−7 minūtes.

3

Tomātus pārkaisa ar sāli, pipariem, pārslaka ar balzametiķi un cep vēl pāris minūtes. Tūlīt pasniedz ar bazilika lapiņām vai citiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...