Nepieciešams:
Gatavošana:
Nepieciešams:
Gatavošana:
Šalotes ir nevis mazi sīpoli, bet viens no sīpolu paveidiem – līdzīgi maurlokiem, lielloku sīpoliem u.c. Tām ir maigāka garša, bet izteiktāka smarža, un tās lieto tāpat kā parastos sīpolus. Par auga dzimteni konkrētu ziņu nav, taču uzskata, ka tā varētu būt Centrālāzija – Turkmēnija, Irāna, Afganistāna. Mūsdienās izplatītas dažādas šalošu šķirnes – ar iegareniem un ar apaļiem sīpoliņiem, kam miza mēdz būt gan iesārta, gan dzeltenīga. Dabā tās ir daudzgadīgas, taču kultūršķirnes audzē kā viengadīgu augu. Līdzīgi vietējiem Latvijas ligzdu sīpoliem šalotes veģetācijas laikā no viena sīpola veido vairāku sīpolu čemuru. Ja daiviņas nav atdalījušās, tās pēc nomizošanas nošķir citu no citas līdzīgi ķiplokiem.