Čipsi parasti visiem asociējas ar kaut ko neveselīgu. Bet ir veids, kā šo neveselīgumu var pārvērst veselīgumā – izmantot dažādus citus dārzeņus, piemēram, bietes, burkānus, kāļus, saldos kartupeļus un gatavot to visu cepeškrāsnī. Vienīgi ir jāievēro divi galvenie nosacījumi – dārzeņu šķēles jāsagriež īpaši plāni un jāizbrīvē laiks, lai varētu uzraudzīt cepšanās procesu, jo šķēlītes, tā kā tās ir ļoti plānas, var sadegt pavisam īsā laikā.
Nepieciešams:
Noderīgi padomi
Pats gatavošanas process ir vienkāršs – izmantojot virtuves kombainu vai dārzeņu rīvi, sagriež dārzeni cik iespējams plānās šķēlēs. Rīvei jābūt tādai, kas sagriež dārzeni vienādi plānās šķēlēs. Tādu rīvi mēdz saukt par mandolīnu. Griešanai var izmantot arī nazi, bet tad tas būs laikietilpīgāks process.
Liek uz cepešplāts dārzeņu ripiņas cieši blakus citu citai, jo cepoties tās ļoti samazināsies. Pārslaka ar pavisam nedaudz eļļas, pārkaisa sāli, ja to lieto, un cep sakarsētā krāsnī 140–160 °C temperatūrā(atkarībā no izvēlētā dārzeņa) apmēram 10–15 minūtes vai mazliet ilgāk (tas atkarīgs no ripiņu biezuma), ik pa laikam paskatoties, vai nepiedeg, jo tas var notikt ļoti strauji. Tad ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist.