Cepta karpa ar citrusaugļiem un zaļumiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Daudziem ir tradīcija, sagaidot Jauno gadu, gatavot pildītu zivs. Recepšu te daudz – karpas pildīšanai parasti izmanto majonēzi un citas treknas lietas, tāpēc es piedāvāju šo zivi pildīt ar citronu un zaļumiem. Tas, pirmkārt, ir daudz veselīgāk, bet, otrkārt, tā ir pavisam elementāra gatavošana un izdosies ikvienam. Un kā bonuss būs daudz zvīņju, ko ievietot naudas maciņā...

Nepieciešams:

  • 1–1,5 kg svaigas karpas,
  • 1–2 citroni,
  • 1 laims,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • sāls un svaigi malti pipari,
  • dažādi zaļumi pēc izvēles un iespējām (es izmantoju saišķīti svaiga bazilika, vienu zariņu rozmarīna un divus – timiāna).

 

 

Gatavošana:

1

Karpu iztīra, noskalo un nosusina. Ierīvē no iekšpuses un ārpuses ar sāli (ņem apmēram 1 ēdamkaroti) un pipariem. Pusi citrona un veselu laimu sagriež šķēlītēs. Zivs augšpusē iegriež šķērsām tādas kā kabatiņas, kurās ievieto citrona un laima šķēlītes. Pāri palikušo citronu un laimu sagriež mazākos gabaliņos. Zivs vēderā liek saplucinātu baziliku (var likt arī ar visiem kātiņiem), rozmarīnu, timiānu un sagrieztos citrusaugļus, kā arī šķēlītēs sagrieztas ķiploka daiviņas.

2

Zivi liek folijā un pirms cepšanas vēl pārlaista ar palikušo citrona pusīti. Tad zivi pilnībā ietin folijā un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 30–40 minūtes, līdz zivs gatava (zivs gaļa viegli atdalās no asakām).

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zivju ēdieni, Ziemassvētki