Cepta vista un rīsi ar terijaki Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2–3 vistas filejas (kopā ap 700 g),
  • 1 ēdamkarote «SantaMaria» garšvielu maisījuma «Extra Fine Selection Japanese Teriyaki»,
  • taukvielas cepšanai.

Rīsiem:

  • rīsi,
  • 300 ml vistas buljona,
  • 1 neliels sīpols,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 2 ēdamkarotes terijaki mērces,
  • 1 nepilna tējkarote malta ingvera,
  • pasniegšanai – zaļumi pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Vistas fileju sagriež apmērām 2 cm biezās strēmelēs, apkaisa ar garšvielu un to izlīdzina, lai gaļas šķēles būtu apklātas vienmērīgi. Dziļā sautējamā pannā uzkarsē taukvielas un mērenā siltumā apgrozot cep vistas gabaliņus brūnus. Gatavo gaļu novieto siltumā.

2

Nomizo un sakapā sīpolus un ķiplokus. Rīsus skalo vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens kļūst dzidrs.

3

Pannā, kurā tika cepta vista, ātri apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie top mīkstāki. Pievieno buljonu, terijaki mērci, ingveru, izmaisa un uzvāra. Ieber rīsus un samaisa, lai tie vienmērīgi aizņemtu visu pannu. Karstumu samazina līdz minimālam, uzliek vāku un karsē 15 minūtes.

4

Pasniedz, liekot rīsus apakšā, virsū novietojot vistas gaļu un pārkaisot ar zaļumiem pēc izvēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...