Cepti ķiploki Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ķiplokus cepot, to garšas asums top maigāks un izceļas saldums. Tos pasniedz uz maizes kā uzkodu.

Nepieciešams:

  • sāls,
  • 6 veseli ķiploki,
  • olīveļļa apsmidzināšanai,
  • lauku maize pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Veseliem, nemizotiem ķiplokiem nogriež augšiņu, tos novieto uz cepešpannas un pārsmidzina ar nelielu daudzumu olīveļļas un pārkaisa ar sāli. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.

2

Maizes šķēles sasilda tosterī vai uz pannas un uz tām novieto no cepto ķiploku daiviņām izspiesto masu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...