Cepti ķiploki Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ķiplokus cepot, to garšas asums top maigāks un izceļas saldums. Tos pasniedz uz maizes kā uzkodu.

Nepieciešams:

  • sāls,
  • 6 veseli ķiploki,
  • olīveļļa apsmidzināšanai,
  • lauku maize pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Veseliem, nemizotiem ķiplokiem nogriež augšiņu, tos novieto uz cepešpannas un pārsmidzina ar nelielu daudzumu olīveļļas un pārkaisa ar sāli. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.

2

Maizes šķēles sasilda tosterī vai uz pannas un uz tām novieto no cepto ķiploku daiviņām izspiesto masu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...