Sulīgas, kraukšķīgu ādiņu, viegli pagatavojamas un neticami gardas vistiņas!
Nepieciešams:
Pagatavo marināde. Nelielā bļodiņā iespiež caur ķiplokspiedi vai smalki sakapā ķiploka daiviņas. Pievieno sāli, piparus, sinepes, medu un rūpīgi samaisa. Tad pielej soju, no diviem apelsīniem un citrona izspiestu sulu, eļļu un visu rūpīgi samaisa.
Vistas šķiņķīšus izkārto lēzenā traukā, pārlej ar pagatavoto marinādi un apviļā tajā no visām pusēm, lai gaļa pilnībā noklājas. Trauku pārklāj ar foliju vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti ievilkties. Vislabāk gaļa iemarinēsies, ja marinādi ik pa laikam apmaisa un gaļu tajā apviļā.
Iemarinējušos vistu šķiņķīši kārto cepamajā traukā, pārlej ar marinādi, virsū liek šķēlēs sagrieztu atlikušo apelsīnu. Ja vēlas, var traukā ielikt arī apelsīnus, kas palika pāri no sulas spiešanas vai arī pievienot viena citrona sulu.
Cep 180 grādos aptuveni stundu, līdz gaļa vidusdaļā izcepusies. To der pārbaudīt ar dakšiņu un nazīti. Pirms pasniegšanas ļauj gaļai nedaudz ievilkties ārpus cepeškrāsns.