Cepts breksis ķiploku medus marinādē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons
Vērtējums:

Kas var būt labāks par paša noķertu un paša pagatavotu breksi! Šobrīd šīs zivis ļoti labi ķeras, tāpēc recepte varētu būt aktuāla. Pagatavosim breksi ķiploku medus marinādē, tā tas sanāk ļoti sulīgs un garšīgs.

 

Nepieciešams:

  • 1–1,5 kg brekša,
  • ķiploku galviņa,
  • 1 ēdamkarote medus,
  • sāls, pipari,
  • olīveļļa,
  • baltie un rozā pipari,
  • rīvmaize.

 

Gatavošana:

1

Breksi pa muguru pārgriež uz pusēm, atver vaļā un iztīra vēderu. Zivi nevajadzētu skalot ar ūdeni, to pēc tīrīšanas noslauka sausu ar papīra dvieli

2

Bļodiņā ielej ēdamkaroti olīveļļas, pievieno ēdamkaroti medu un 3–5 saspiestas ķiploku daiviņas. Pieliek arī pāris ķiploku daiviņas, kuras sagrieztas ripiņās, un naža galu svaigi maltu melno piparu. Ar šo marinādi zivi iesmērē un atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties.

3

Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un to iesmērē ar eļļu. Liek virsū zivi ar zvīņām uz leju. Pārkaisa ar baltajiem un rozā pipariem un uzkaisa arī nedaudz rīvmaizes. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no zivs izmēra.

4

Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, breksim uzkaisa sāli. Pasniedz zivi veselu uz šķīvja.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Zivju ēdieni