Cepts lasis apelsīnu un rozmarīna mērcē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Lasis ir gana populāra zivs. To var pagatavot ļoti dažādi. Vai tas sader kopā ar augļiem? Protams! Šajā gadījumā laša maigo garšu burvīgi papildina apelsīni. Savukārt rozmarīns šo ēdienu patīkami atsvaidzina. Ļoti ātri un vienkārši pagatavojama maltīte.

Nepieciešams:

  • 4 laša filejas gabali (sagriezti porciju gabalos), bez ādas,
  • 150–200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas,
  • 1 tējkarote citrona sulas,
  • 2 rozmarīna zariņi (smalki sagriež tikai uz zariņiem esošās lapas),
  • 2 nelielas ķiploka daivas,
  • 1 tējkarote medus,
  • 50 ml dārzeņu buljona vai karsta ūdens
  • 3/4 tējkarotes kartupeļu cietes,
  • 1 tējkarote apelsīnu mizas (lieto tikai tad, ja tie ir bioloģiskie apelsīni),
  • mazliet svaigi maltu piparu un sāls,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Lasim no abām pusēm uzber mazliet sāls un piparu, tad zivi uz sakarsētas pannas apcep no abām pusēm (atkarībā no gabala biezuma cep 1–3 minūtes no katras puses), pēc tam izņem un noliek malā.

2

Uz tās pašas pannas liek sasmalcinātu ķiploku un sakapātu rozmarīnu un apcep 10 sekundes, tad pielej buljonu vai karstu ūdeni, pieliek apelsīna miziņu, svaigi spiestu apelsīnu sulu, citrona sulu un medu. Mazliet pavāra.

3

Nelielā trauciņā 2 ēdamkarotēs auksta ūdenī iemaisa kartupeļu cieti, visu samaisa un pievieno pannas saturam, lejot lēnā strūklā, bet pašu mērci ātri maisot. Pieliek mazliet sāls un piparus, ja nepieciešams, un visu vāra apmēram 1 minūti.

4

Noņem pannu no uguns, liek tajā atpakaļ apcepto lasi, kuru viegli pārlej ar pannā esošo mērci. Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem, rīsiem vai kuskusu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...