Lasis ir gana populāra zivs. To var pagatavot ļoti dažādi. Vai tas sader kopā ar augļiem? Protams! Šajā gadījumā laša maigo garšu burvīgi papildina apelsīni. Savukārt rozmarīns šo ēdienu patīkami atsvaidzina. Ļoti ātri un vienkārši pagatavojama maltīte.
Nepieciešams:
Lasim no abām pusēm uzber mazliet sāls un piparu, tad zivi uz sakarsētas pannas apcep no abām pusēm (atkarībā no gabala biezuma cep 1–3 minūtes no katras puses), pēc tam izņem un noliek malā.
Uz tās pašas pannas liek sasmalcinātu ķiploku un sakapātu rozmarīnu un apcep 10 sekundes, tad pielej buljonu vai karstu ūdeni, pieliek apelsīna miziņu, svaigi spiestu apelsīnu sulu, citrona sulu un medu. Mazliet pavāra.
Nelielā trauciņā 2 ēdamkarotēs auksta ūdenī iemaisa kartupeļu cieti, visu samaisa un pievieno pannas saturam, lejot lēnā strūklā, bet pašu mērci ātri maisot. Pieliek mazliet sāls un piparus, ja nepieciešams, un visu vāra apmēram 1 minūti.
Noņem pannu no uguns, liek tajā atpakaļ apcepto lasi, kuru viegli pārlej ar pannā esošo mērci. Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem, rīsiem vai kuskusu.