Cepts lasis ar bazilika un parmezāna siera garoziņu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Bruzete
Vērtējums:

Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens, un varbūt veids kā dažiem tik pierasto lasi padarīt mazliet savādāku, dažādot tā garšas nianses. Šī recepte noteikti ir jāizmēģina, kamēr ir iespējams tikt pie svaigiem, varbūt pat pašaudzētiem zaļumiem! Parasti šim ēdienam pērku veselu lasi un pati to filēju, bet var pirkt arī jau gatavas laša filejas.

Nepieciešams:

  • svaigi malti pipari pēc garšas,
  • 100 ml olīveļļas,
  • 70 g sarīvēta parmezāna (vai cita cietā siera),
  • 1 lasis (vai 2 laša filejas),
  • 2 krietnas saujas svaiga bazilika,
  • 100 g sausiņu vai kaltētas baltmaizes, vai rīvmaizes,
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju,
  • miziņa no puses citrona.

Gatavošana:

1

Ja pērk veselu lasi, tad to iztīra un sadala (izņem asakas, nogriež galvu utt.).

2

Ņem 2 filejas un kārtīgi ierīvē ar eļļu. Sagatavo virsū liekamo pildījumu (ja ir virtuves kombains, tad tas būs pavisam ātri) – sīki sasmalcina baziliku, pieliek klāt sarīvētu citrona miziņu, sieru un rīvmaizi vai sasmalcinātus sausiņus. Pievieno olīveļļu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno piparus.

3

Liek lasi uz cepešplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārsmērē katru pusi ar 1 tējkaroti sinepju (kopā uz visu lasi – 2 tējkarotes), pārliek pāri pildījumu, to nedaudz piespiežot, lai veidotos vienmērīga, smuka garoziņa. Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep apmēram 15–20 minū Galvenais – nepārcept. Gatavs!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Zivju ēdieni