Čili ar gaļu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Pasaulē šo ēdienu pazīst ar spāņu nosaukumu «Chilli con carne», proti, čili ar gaļu. Tas ir vienkārši pagatavojams un sātīgs, ziemai piemērots ēdiens. Un ir arī pietiekami pikants, taču asāku ēdienu cienītāji to var papildināt ar Kajennas pipariem vai čili pulveri.

Nepieciešams:

  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas,
  • 1 tējkarote Vusteras mērces («Worcester sauce»),
  • 800 g tomātu savā sulā,
  • 1 liela sarkanā paprika,
  • 1 tējkarote sasmalcināta kumina (otrs nosaukums – romiešu ķimenes),
  • šķipsna kakao,
  • 3–4 ķiploka daiviņas,
  • 1 vidējs sīpols,
  • 1 sarkanais čili pipars,
  • šķipsna malta kanēļa,
  • 2 vidēji selerijas kāti,
  • 500 g maltas liellopu gaļas,
  • 400 g vārītu pupiņu vēlams tumšo,
  • olīveļļa cepšanai,
  • svaigi pētersīļi pārkaisīšanai.

Gatavošana:

1

Uz sakarsētas pannas uz vidējas uguns apcep sīki sagrieztus sīpolus, līdz tie caurspīdīgi, pievieno sasmalcinātu ķiplokus un smalki sagrieztu čili piparu. Visu maisos cep nepilnu minūti, tad pievieno garšvielas – kakao, kanēli, kuminu un visu samaisa. Tad pievieno sagrieztu papriku un seleriju kātus un cep apmēram 5 minūtes. Pievieno malto gaļu un maisot apcep, kamēr tā no visām pusēm brūna. Liek klāt tomātus, visu izmaisa un uz mazas uguns sautē apmēram stundu (pannas vāku uzliek virsū tā pa pusei).

2

Kad viss stundu ir sautējies, tad pievieno pupiņas, sāli, piparus pēc garšas, Vusteras mērci un visu sautē vēl kādas 10 minūtes. Atstāj vismaz 20 minūtes ievilkties.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...