Citronu un timiāna marinādē cepta mencas fileja Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 mencas filejas,
  • 1 citrons,
  • daži zari timiāna,
  • 100 ml baltvīna,
  • sāls un malti pipari – pēc garšas,
  • 50 g auksta sviesta.

Gatavošana:

1

Sagatavo cepamo trauku – tajā ieklāj cepamo papīru, lai marināde nelītu aiz papīra malām.

2

Vispirms sarīvē sviestu uz rupjās rīves un izbārsta to uz cepamā papīra. Virsū liek mencas filejas (attīrītas, nosusinātas). Apber ar sāli, pipariem.

3

Ielej baltvīnu un virskārtā izliek citronu šķēles. Par sliktu nenāks, ja nedaudz pārkaisīs pāri arī sarīvētu citrona miziņu. Smalki sakapā timiāna lapiņas un pārber pāri. Starp filejām ieliek dažus zariņus timiāna.

4

Cep 150 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz zivs izskatās sulīgi viscaur izcepusies.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...