Cepetim vislabāk ņemt kakla karbonādi, aču der arī šķiņķis vai lāpstiņa. Ja gaļas gabalam ir ar āda un speķītis, to sagriež rombveidīgi aptuveni pus centimetra lielos gabaliņos.
Nepieciešams:
Gaļas gabalu liek bļodā, pievieno olīveļļu, «Santa Maria» garšvielu maisījumu, sāli, cukuru. Var pievienot arī citas garšvielas – piparus, čili, paprikas pulveri, saspiestus ķiplokus, muskatriekstu u.c.). Visu labi iemasē gaļā un liek ledusskapī savilkties, vismaz 2 stundas, taču labāk atstāt uz nakti.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 250 °C temperatūrai. Uz straujas uguns uzkarsē pannu, ielej mazliet olīveļļas un apcep gaļu no visām pusēm.
Ja gaļai ir āda ar taukumu, to cepeškrāsnī liek ar ādu uz augšu, lai cepoties speķītis tek cauri gaļai – tā būs sulīgāka. Pēc 20 minūtēm temperatūru samazina līdz 200 ° C, cep vēl 30 minūtes, tad atkal temperatūru samazina – līdz 150 ° C un cep, kamēr gatavs – apmēram 30 minūtes vai vairāk. Izņem no krāsns un ļauj cepetim 15 minūtes atpūsties.
Cepeti sagriež pabiezās šķēlēs un pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem vai zaļumiem. Kad cepetis atdzisis, to vēl nedēļu var uzglabāt ledusskapī un izmantot, piemēram, uzgriešanai uz maizes.