Jēra gaļas kotletes sīpolu mērcē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Laila Trektere
Vērtējums:

Nekad nebiju gatavojusi jēra kotletes, bet, ja jau gaļa stāv uz galda, tad jāizdomā kaut kas interesants. Sanāca tiešām garšīgi!

Nepieciešams

Kotletēm:

  • 500 g jēra gaļas,
  • 2 šalotes sīpoli,
  • 1 ķiploku daiva,
  • 1 tējkarote sauso garšvielu (man bija itāliešu garšviela ar rozmarīnu),
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces,
  • sāls un pipari,
  • milti apviļāšanai,
  • eļļa cepšanai.

Mērcei:

  • 2 sīpoli,
  • 1 ēdamkarote miltu,
  • 1 ēdamkarote Vusteras mērce (Worcestershire sauce) mērces,
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces,
  • 250 ml liellopu buljona,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Gaļu samaļ. Smalki sagriež sīpolus un ķiploku, tos kopā ar sausajām garšvielām, tomātu mērci, sāli un pipariem samīca ar gaļu.

2

No masas veido kotletes, tās viegli apviļā miltos. Cep eļļā gatavas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni