Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
Eļļā iemaisa caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, sāli un garšvielas un atstāj kādu brīdi iestāvēties. gaļu noskalo, nosusina, nedaudz gareniski iegriež un viscaur rūpīgi iesmērē ar sagatavoto garšvielu eļļu. Atstāj iestāvēties 40 minūtes.
Gaļu izņem no marinādes, novieto uz sausas, sakarsētas pannas un no visām pusēm apcep, lai veidojas garoziņa. Tad gaļu ievieto cepamajā maisā, ielej tur eļļas paliekas, cepamo maisu aizsien, virspusē ar adatu ieveido vairākus caurumiņus un ievieto sakarsētā cepeškrāsnī. cep 1,5–2 stundas 180–200 °C temperatūrā.