Cūkas ribiņas saldskābā mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tiem, kas Ziemassvētku galdu vēlas servēt ne tik tradicionāli, noteikti var izmantot kādu austrumnieciskāku recepti, piemēram, cūku ribiņas saldskābā mērcē. Gala rezultāts noteikti piestāvēs gan klasiski ceptiem kartupelīšiem, gan sutinātiem kāpostiem.

Nepieciešams:

  • 1 kg cūku ribiņu,
  • sāls un melnie pipari,
  • 3 ķiploku daiviņas,
  • 2 cm ingvera saknes, sarīvēta,
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces,
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura,
  • 3 ēdamkarotes sausā vīna,
  • 3 ēdamkarotes saldskābās mērces,
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas.

Gatavošana:

1

Cūkas ribiņas sagriež tik lielos gabaliņos, kā vēlas, un iesmērē ar sāli un pipariem. Liek cepeškrāsnī 140 °C temperatūrā un cep 90 minūtes.

2

Tikām nelielā bļodā sajauc visas pārējās sastāvdaļas, kas paredzētas marinādei. Maisījumu ielej nelielā katliņā un uzkarsē, līdz uzmet pirmo burbuli.

3

Ribiņas pārlej ar mērci un cep 180 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki