Nepieciešams:
Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm vai biezās šķēlēs. Burkānu nomizo, sagriež biezās ripās. Visu novieto dziļa cepamā trauka dibenā.
Ķiploku daiviņas notīra, pārgriež uz pusēm un ar nazi ievada cūkas stilbiņa mīkstumā vienmērīgi pa visu gaļu.
Gaļu ierīvē ar sāli, maltiem melnajiem pipariem, liek cepamajā traukā uz burkāniem un sīpoliem, pārber ar timiāna un rozmarīna lapiņām, pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem, pielej pusglāzi alus (var arī nedaudz vairāk), uzliek vāku.
Cepamo trauku ievieto iepriekš līdz 160–170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 3 stundas – jo zemākā temperatūrā gatavo, jo cūkas stilbiņš sulīgāks. Cepšanas laikā pāris reizes paskatās, vai dibenā pietiek šķidruma un vajadzības gadījumā pielej vēl nedaudz alus.
15–20 minūtes pirms cepšanas beigām temperatūru paaugstina līdz 200 °C. Cepamajam traukam noņem vāku, cepeti aplaista ar kausētu sviestu (var uzlikt virsū arī istabas temperatūras sviesta gabaliņus) vai medu, lai izveidotos kraukšķīga garoziņa
Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, sutinātiem kāpostiem vai dārzeņu salātiem un cepeša mērci.