Šo gardo gaļas ēdienu var gatavot ne vien no cūkgaļas kakla karbonādes, bet arī no vistas gaļas.
Nepieciešams:
Marinādei:
Pasniegšanai:
Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos. Paprikai izņem sēklotni, sagriež strēmelēs, lociņus noskalo, nožāvē, sasmalcina. Rīsus novāra.
Pagatavo marinādi − samaisa kopā sojas mērci un medu, piespiež klāt ķiploku daivas, izmaisa, pielej ananasa sulu (ja ir pieejama, izmanto svaigu sulu, bet var arī lietot konservētu) un visu kārtīgi sajauc.
Gaļu sagriež gabaliņos, pārlej ar marinādi un ļauj 15−20 minūtes iestāvēties, pēc tam kopā ar marinādi apcep taukvielās.
Pēc brīža pievieno sīpolus, papriku, sāli, piparus un apmaisot turpina cept, līdz gaļa ir mīksta.
Ananasus notecina no konservu šķidruma un, ja nepieciešams sasmalcina, tad iemaisa pannas saturā un visu uz mazas uguns vēl mazliet pasautē.
Pasniedz ar novārītiem rīsiem un zaļajiem lociņiem vai citiem zaļumiem pēc izvēles.