Cūkgaļa ar ananasu gabaliņiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šo gardo gaļas ēdienu var gatavot ne vien no cūkgaļas kakla karbonādes, bet arī no vistas gaļas.

Nepieciešams:

  • cūkgaļas kakla karbonādes gabals,
  • kārba ar ananasu konserviem – šķēlēs vai gabaliņos,
  • 1−2 sīpoli,
  • 1 paprika,
  • sāls, pipari,
  • taukvielas cepšanai.

Marinādei:

  • 2−3 ēdamkarotes sojas mērces,
  • 1−2 ēdamkarotes ananasu sulas,
  • 1 ēdamkarote medus,
  • 2−3 ķiploku daivas.

Pasniegšanai:

  • rīsi, lociņi.

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos. Paprikai izņem sēklotni, sagriež strēmelēs, lociņus noskalo, nožāvē, sasmalcina. Rīsus novāra.

2

Pagatavo marinādi − samaisa kopā sojas mērci un medu, piespiež klāt ķiploku daivas, izmaisa, pielej ananasa sulu (ja ir pieejama, izmanto svaigu sulu, bet var arī lietot konservētu) un visu kārtīgi sajauc.

3

Gaļu sagriež gabaliņos, pārlej ar marinādi un ļauj 15−20 minūtes iestāvēties, pēc tam kopā ar marinādi apcep taukvielās.

4

Pēc brīža pievieno sīpolus, papriku, sāli, piparus un apmaisot turpina cept, līdz gaļa ir mīksta.

5

Ananasus notecina no konservu šķidruma un, ja nepieciešams sasmalcina, tad iemaisa pannas saturā un visu uz mazas uguns vēl mazliet pasautē.

6

Pasniedz ar novārītiem rīsiem un zaļajiem lociņiem vai citiem zaļumiem pēc izvēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki