Cūkgaļa Āzijas gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g liellopu gaļas,
  • 2 burkāni,
  • 2 sarkanie sīpoli,
  • 1 neliels gabaliņš ingvera,
  • 3 ķiploku daiviņas,
  • 125 ml piena,
  • 30 ml (2 ēdamkarotes) sojas mērces,
  • 20 ml augu eļļas,
  • karijs, malti melnie pipari un sāls pēc garšas,
  • pasniegšanai – lociņi un sezama sēkliņas.

Gatavošana:

1

Gaļu sagriež plānos stienīšos. Pagatavo marinādi, sajaucot sojas mērci un pusi eļļas (10 ml), iemarinē gaļu.

2

Burkānu nomizo, sarīvē uz korejiešu burkānu rīves vai sagriež stienīšos. Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm un sasmalcina šķēlītēs. Papriku sagriež gabaliņos. Ingveru sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Ķiplokus sasmalcina ļoti sīkos gabaliņos.

3

Sakarsē dziļu pannu ar biezu dibenu, ielej atlikušo eļļu, apcep gaļu, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Pielej pienu un sautē, kamēr tas iztvaiko.

4

Pievieno burkānus, sīpolus un uz mazas uguns sautē 5 minūtes. Tad pieliek papriku, ingveru, ķiplokus, sāli, garšvielas, izmaisa un pasaulē vēl 1–2 minūtes

5

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem un sezama sēkliņām. Piedevās – rīsi vai rīsu nūdeles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...