Cūkgaļas cepetis sojas un apelsīnu marinādē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • ~1,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes,

Marinādei:

  • 100 ml gaišās sojas mērces,
  • 100 ml apelsīnu sulas,
  • 3 ēdamkarotes medus,
  • 1 ēdamkarote sinepju,
  • dažas ķiploku daivas, gabaliņš čili pipara.

Gatavošana:

1

Pagatavo marinādi, ar putojamo slotiņu sajaucot soju ar apelsīnu sulu, sinepēm, medu un caur ķiploku spiedi sasmalcinātiem ķiplokiem un smalki sagrieztu čili piparu.

2

Kakla karbonādi liek traukā, pārlej ar marinādi, ar to rūpīgi apsmērējot gaļu no visām pusēm. Trauku pārklāj ar foliju un liek ledusskapī ievilkties uz nakti vai pat diennakti.

3

Iemarinēto kakla karbonādi cep cepamajā traukā 190 °C temperatūrā aptuveni pusotru stundu. Vislabāk gaļas gatavību pārbaudīt, nogriežot kādu gabaliņu. Pēc cepšanas kādu brīdi ļauj gaļai atpūsties un tikai tad to pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki