Liellopu un cūkas gaļas kotletes
Nepieciešams
300 g liesas liellopu gaļas
100...
Nepieciešams:
Marinādei:
Pagatavo marinādi, ar putojamo slotiņu sajaucot soju ar apelsīnu sulu, sinepēm, medu un caur ķiploku spiedi sasmalcinātiem ķiplokiem un smalki sagrieztu čili piparu.
Kakla karbonādi liek traukā, pārlej ar marinādi, ar to rūpīgi apsmērējot gaļu no visām pusēm. Trauku pārklāj ar foliju un liek ledusskapī ievilkties uz nakti vai pat diennakti.
Iemarinēto kakla karbonādi cep cepamajā traukā 190 °C temperatūrā aptuveni pusotru stundu. Vislabāk gaļas gatavību pārbaudīt, nogriežot kādu gabaliņu. Pēc cepšanas kādu brīdi ļauj gaļai atpūsties un tikai tad to pasniedz.