Svētku maltītē bez sulīga gaļas gabala neiztikt, un šī recepte ar pašu dārzā lasītiem āboliem, kas sulīgi papildina mērci, ir kā radīta Ziemassvētkiem. Cepeša aromātiskā smarža piepildīs visu mājokli, radīs svētku noskaņu un neizbēgami – arī apetīti.
Nepieciešams:
Cūkas karbonādes gabalu apsāla, pārber ar pipariem un liek apcepties uz ļoti karstas pannas, līdz tā no visām pusēm ir brūna.
Sīpolus sagriež daiviņās un apcep sviestā brūnus. Tos pārliek pāri gaļas gabalam. Gaļu ietin folijā un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes.
Ābolus nomizo, attīra no serdes un sagriež šķēlēs, tad liek cepties uz pannas izkausētā sviestā. Cep, līdz āboli karamelizējušies brūni. Tad āboliem pārlej pāri brendiju un pannas saturu aizdedzina, lai izdegtu spirts. Pievieno sāli, piparus un saldo krējumu un sautē, līdz mērce sabiezējusi.
Gaļu izņem no cepeškrāsns un nedaudz atpūtina, tad sagriež šķēlēs un pasniedz ar ābolu mērci.