Cūkgaļas šnicele ar ceptiem šampinjoniem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • cūkgaļas kakla karbonāde vai cits cepšanai piemērots cūkgaļas gabals,
  • dažas olas,
  • nedaudz kviešu miltu,
  • nedaudz rīvmaizes,
  • garšvielas pēc izvēles,
  • taukvielas šniceļu cepšanai,
  • šampinjoni,
  • 1 sīpols,
  • nedaudz sviesta,
  • sāls, pipari.

Pasniegšanai:

  • kartupeļu biezenis,
  • sautēti kāposti.

Gatavošana:

1

Izvēlas garšvielas – tās varbūt, piemēram, «Santa Maria» gaļas kopējā garšviela, bet var sagatavot garšvielu maisījumu pēc saviem ieskatiem, piemēram, tējkarotei paprikas pulvera piemaisīt pa šķipsnai rīvēta muskatrieksta, sagrūsta kumina, pustējkaroti kurkumas vai arī izvēlēties hmeļus-suneļus u.c.

2

Gaļu sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs, tās apkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām, ko visu ierīvē gaļā. Tad šķēles izdauza ar gaļas āmuriņu. Tā sagatavotas gaļas šķēles var ietīt pārtikas plēvē un neilgu laiciņu uzglabāt ledusskapī, ja cepšana tūlīt nesanāk.

3

Pirms cepšanas sagatavo trīs bļodiņas – vienā ieber nedaudz miltu, otrā sakuļ olas, bet trešajā novieto rīvmaizi. Lai ola pieķertos pie gaļas, tai ir jābūt sausai, tāpēc gaļas šķēli vispirms apviļā miltos, tad iemērc olā un visbeidzot apviļā rīvmaizē. Tas neļaus gaļas sulām cepšanās laikā iztecēt uz pannas, un gaļa paliks sulīga.

4

Uz pannas pietiekamā daudzumā sakarsētu taukvielu vispirms strauji apcep šniceles no abām pusēm − tā lai uzrauj garoziņu, tad karstumu samazina uz vidēji mazu un zem vāka sutina gatavas.

5

Gatavās šniceles var novietot uz papīra dvieļa, lai notecētu liekās taukvielas.

6

Gatavo sēnes – šampinjonus labāk nemazgāt, jo pēc mazgāšanas tie sliktāk cepas. Vispirms izlauž sēņu kātiņus, ar nazi nokasa virskārtu, pašus kātus sasmalcina un atliek sāņus. Pēc tam ņem katru cepurīti un, velkot ar nazi no malas uz vidu, novelk virskārtu. Notīrītās cepurītes sagriež šķēlēs.

7

Uz sausas, sakarsētas, labas kvalitātes pannas vispirms novieto sasmalcinātos kātiņus – sēņu kātiņi vienmēr cepas ilgāk par cepurītēm, tāpēc tos sāk cept kādas 5 minūtes ātrāk. Cepšanas laikā kātiņus visu laiku maisa. Pēc kāda brīža pieliek arī cepurītes un turpina apcept, joprojām nepārtraukti maisot, līdz ir iztvaikojis sēņu šķidrums. Apceptās sēnes pārvieto bļodiņā.

8

Tajā pašā pannā sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu un, kad sīpolu gabaliņi kļuvuši zeltaini, caurspīdīgi, pievieno sēnes. Visu dažas minūtes pakarsē.

9

Šniceli liek uz šķīvja, virsū novieto šampinjonus, pievieno piedevas – tradicionāli tās ir kartupeļu biezputra un sutināti kāposti – un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni