
Veģetārie kartupeļu salāti ar olām, sīpoliem un lociņiem 
Nepieciešams:
500 g vārītu kartupeļu,
2–3 vārītas...
Nepieciešams:
Olas cieti novāra, atdzesē, nomizo, sagriež daivās. Zaļumus noskalo, notecina un sasmalcina.
Gurķi un sīpolu sagriež šķēlītēs, tomātam novelk ādu un sagriež daiviņās, marinēto pupiņu pākstis pārgriež uz pusēm vai smalkāk.
Sagatavotos dārzeņus liek bļodā, pēc garšas pievieno kukurūzu, olīvas vai kaperus, zaļumus, pēc garšas piemet sāli, apslaka ar olīveļļu un visu samaisa.
Salātus liek uz porciju šķīvjiem, novieto virsū vārīto olu daivas, anšovu filejas un pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.