Nepieciešams:
Pienu uzkarsē līdz 96 °C temperatūrai (tas ir brīdis, kad piens kuru katru brīdi gatavojas izkāpt no katla).
Biezpienu samaisa kopā ar olām.
Karstajā pienā pamazām iemaisa biezpienu. Maisa tik ilgi, līdz redzams, ka sāk atdalīties sūkalas. Pienīgo masu izkāš caur marli un sadala divās aptuveni vienādās daļās.
Katrā daļā iemaisa garšvielas – vienā smalki kapātas svaigu lakšu lapiņas un ķimenes, otrā – svaigu vai kaltētu kliņģerīšu ziedlapiņas. Pēc garšas un vajadzības pievieno sāli, cukuru vai maltu muskatriekstu. Sieram ar kliņģerīšu ziedlapiņām būs maigi saldena garša (ja pievienos cukuru un muskatriekstu), savukārt siers ar lakšiem būs pikants.
Ņem divus katlus, receptē minēto sviesta daudzumu sadala uz pusēm, katru daļu savā katlā izkausē un vienu sviesta daļu savieno kopā ar biezpiena–lakšu masu, bet otru – ar biezpiena–kliņģerīšu masu. Katru maisa, līdz siers elastīgi atlec no trauka malām.
Vijīgo masu liek marlītē vai auduma maisiņā, stingri nosien un liek zem sloga.