Divēju kāpostu sacepums ar vistu un kvinoju Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3–4 vistu šķiņķīši (bez ādas, vēlams jau atkauloti),
  • 1 ziedkāposts,
  • 1 brokolis,
  • 400 ml vistas vai dārzeņu buljona,
  • 200 ml piena,
  • 120 g kvinojas,
  • 100 g labi kūstoša siera (piemēram, Holandes),
  • 2 ēdamkarotes miltu (bez kaudzes),
  • 200 ml ūdens,
  • sāls, pipari pēc garšas,
  • 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu (piemēram, «Santa Maria»).

 

 

Gatavošana:

1

Katliņā lej vistas buljonu un 100 ml piena. Atlikušos 100 ml piena sajauc ar miltiem un Vidusjūras garšvielām. Kad buljona un piena maisījums sāk vārīties, tad tam, ātri maisot, pievieno miltu–piena–garšvielu maisījumu. Tad turpina visu maisīt, līdz masa sāk palikt nedaudz biezāka (lai neveidojas kunkuļi, vēlams to darīt ar putojamo slotiņu). Masai, kas ir izveidojusies jau kā mērce, pievieno aukstā ūdenī noskalotu kvinoju, pielej 200 ml ūdens un visu izmaisa.

2

Cepamajā formā, kas mazliet iesmērēta ar eļļu, lej sagatavoto mērci ar kvinoju, tai pa virsu liek strēmelēs sagrieztus vistas šķiņķīšus un nelielos gabalos sagrieztu ziedkāpostu. Ja pievienotais vistas vai dārzeņu buljons ir bijis bez sāls vai citām garšvielām, tad šajā brīdī ir jāpārkaisa nedaudz sāls un piparu. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes 170 grādu temperatūrā.

3

Kamēr sacepums krāsnī, paņem bļodu, ieber tajā nelielos gabalos sagrieztu brokoli un pārlej ar verdošu ūdeni. Patur bļodā apmēram minūti, līdz brokoļi ir koši zaļi. Nolej ūdeni un noliek nedaudz malā.

4

Izņem ārā no krāsns cepamformu, izmaisa (ja kvinoja vai vista nav gatava, liek atpakaļ krāsnī uz 5–10 minūtēm). Pievieno noblanšēto brokoli, samaisa. Ja sacepums liekas pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz ūdens un garšvielu. Pārber ar sarīvētu sieru un cep vēl kādas 5–10 minūtes vai līdz brīdim, kad siers ir izkusis.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Sacepumi

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...