Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams:
(uz 0,8 vai 1 litra burku):
Sīpolus nomizo un sagriež ripās.
Ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sīpoliem un etiķi, vāra 5 minūtes. Pagaršo un, ja marināde šķiet par maigu, pievieno pēc garšas vēl kādu no garšvielām. Marinādi atdzesē.
Sagatavo siļķes – tām nogriež galvas, pārgriež vēderu un iztīra iekšas. Gar muguras spuru pārgriež ādu un novelk to. Zivs fileju uzmanīgi atdala no asakām un sagriež gabaliņos.
Burkā kārtām liek siļķu gabaliņus, marinētos sīpolus, lauru lapas un piparus. Atkārto, kamēr burka pilna. Pārlej ar atdzesēto marinādi, pēc izvēles pievieno citrona šķēlītes, dzērvenes, uzskrūvē vāciņu un liek ledusskapī. Pirms ēšanas zivis marinādē ieteicams noturēt vismaz 5–6 stundas.