Gabaliņos marinēta siļķe Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

(uz 0,8 vai 1 litra burku):

  • 2 lielas siļķes,
  • 1 liels vai 2 mazi sīpoli,
  • 0,5 l ūdens,
  • 4 lauru lapas,
  • 10 melno piparu vai smaržīgo piparu graudi,
  • 2 tējkarotes cukura,
  • 8–12 ēdamkarotes 9% etiķa (atkarībā no tā, cik stipru marinādi vēlas),
  • 4–6 krustnagliņas,
  • citrona šķēlītes un/vai dzērvenes pēc izvēles,
  • sāls pēc garšas, bet, ja zivis ir sālītas, tad sāli marinādei neliek.

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo un sagriež ripās.

2

Ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sīpoliem un etiķi, vāra 5 minūtes. Pagaršo un, ja marināde šķiet par maigu, pievieno pēc garšas vēl kādu no garšvielām. Marinādi atdzesē.

3

Sagatavo siļķes – tām nogriež galvas, pārgriež vēderu un iztīra iekšas. Gar muguras spuru pārgriež ādu un novelk to. Zivs fileju uzmanīgi atdala no asakām un sagriež gabaliņos.

4

Burkā kārtām liek siļķu gabaliņus, marinētos sīpolus, lauru lapas un piparus. Atkārto, kamēr burka pilna. Pārlej ar atdzesēto marinādi, pēc izvēles pievieno citrona šķēlītes, dzērvenes, uzskrūvē vāciņu un liek ledusskapī. Pirms ēšanas zivis marinādē ieteicams noturēt vismaz 5–6 stundas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Zivju ēdieni

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...