Gaļas bumbiņas Austrumu gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g maltās gaļas (jēra, liellopu vai vistas, var sajaukt kopā),
  • saišķis koriandra vai pētersīļu lapiņu,
  • 1–2 ķiploka daivas,
  • 1 tējkarote paprikas pulvera,
  • daži pilieni «Tabasco» mērces,
  • šķipsniņa saberztu kumīna sēkliņu,
  • sāls, pipari – pēc garšas,
  • zaļumi pasniegšanai.

Mērcei:

  • 1 glāze tomātu mērces,
  • 1–2 sīpoli,
  • gabaliņš čili pipara,
  • taukvielas apcepšanai,
  • sāls – pēc vajadzības.

Gatavošana:

1

Koriandra vai pētersīļu lapiņas smalki sakapā. Ķiploka daivas nomizo un smalki sagriež. Visu pievieno maltajai gaļai, pieliek paprikas pulveri, kumīnu, sāli, piparus, «Tabasco» mērci, labi samīca un veido gaļas bumbiņas – mazākas par tefteļiem, bet lielākas par frikadelēm.

2

Sīpolus nomizo, sasmalcina un viegli apcep taukvielās, tad pievieno sasmalcinātu čili, izmaisa pacep minūti, pievieno tomātu mērci un, ja nepieciešams, arī sāli, ļauj uzvārīties. Tad mērcē ievieto gaļas bumbiņas un sautē gatavas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni