Gardie vistu spārniņi Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Armands Avens, www.fotoreceptes.lv
Vērtējums:

Ir daudz ēdienu, kas «restorānā garšo», bet mājās nesanāk – vai ne? Viens no tādiem ir «it kā prastie» vistas spārniņi – krogā pie alus tos visi bauda, bet mājās sanāk «ne šis, ne tas» Nu, ko? Ķeramies pie elementārākās receptes – bet ar saviem «knifiem»!

Nepieciešams:

  • 10 vistu spārniņi,
  • pāris sīpolu,
  • medus – kaut vai nedaudz,
  • 3 ēdamkarotes «krievu» sinepju,
  • sviests,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Pirms gatavošanas jāpievēršas skarbajai dzīves īstenībai – proti, veikalos pirktās vistas ir dažus mēnešus audzēti «zombiji», kam viss garšo vienādi, lai tā būtu pakaļa, fileja vai kakls Tādēļ svēta lieta ir ātrā sīpolu marināde: ņemam sīpolus, rīvējam, asaras šķiežot un mani par recepti lamājot, līdz sanāk smuka pļura. Liekam pie tās bļodā spārniņus, krietni visu samaisām un atstājam 20–30 minūtes «ievilkties».

2

Gatavojam smēru cepšanai – ņemam kādas 3 ēdamkarotes īstenu krievu sinepju – «krievu», nevis kaut kādas franču vai angļu saldenās, tad – divas trīs reizes vairāk medu; tik daudz, lai kopā samaisot sanāktu bieza ķepīga masa.

3

Izņemam spārneļus no ātrās marinādes, noņemot nost rīvētos sīpolus (pievēršam uzmanību, cik suslas no spārniem papildu sīpoliem iznācis laukā – Dievs vien zina, kas tai vistu gaļā ir sabāzts!), pārliekam tos otrā bļodā, pārlejam ar sinepēm un medu, kārtīgi samaisām un pieliekam mazliet sāls.

4

Ievietojam līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī uz kādām minūtēm 45. Kad augšpusīte ir apcepusies, to viegli iesmērējam ar sviesta pikuci, kas uzdurts uz dakšiņas, un apgriežam otrādi, lai otra puse ar apbrūnē. Kad viss ir glīti brūns, liekam uz šķīvja! Kā redzams, gardu gaļas ēdienu var uztaisīt pavisam vienkārši.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...