Garneles ar brokoļiem, lociņiem un sezama sēkliņām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g notīrītu garneļu,
  • 500 g brokoļu,
  • 1−2 šalotes sīpoli,
  • 1−2 ķiploku daiviņas,
  • gabaliņš ingvera saknes,
  • 50 ml sojas mērces,
  • 1 laima sula un norīvēta miziņa,
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu lociņu,
  • 1 tējkarote sezama sēkliņu,
  • nedaudz augu eļļas cepšanai,
  • sāls pēc garšas, ja nepieciešams.

Gatavošana:

1

Brokoļus sadala rozetītēs, iemet verdošā ūdenī, dažas minūtes apvāra, tad zem auksta ūdens noskalo, ļauj notecēties ūdenim.

2

Garneles samaisa ar svaigi spiestu laima sulu un sarīvētu miziņu, atstāj 15 minūtes iestāvēties, pāris reizes apmaisa.

3

Sīpolus nomizo, smalki sakapā. Ingveru nomizo, sarīvē, sajauc ar sakapāto sīpolu un sojas mērci.

4

Brokoļus dažas minūtes apcep karstā eļļā, tad pārlej ar sojas un garšsakņu maisījumu, pasautē vēl dažas minūtes. Ieber garneles, uzkarsē.

5

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar lociņiem un sezama sēkliņām. Piedevās pasniedz vārītus rīsus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...