Garneles tomātu–kokosriekstu mērcē ar kariju un kurkumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g tīrītu garneļu,
  • rīsi – piedevai,
  • koriandra vai pētersīļu lapiņas – pasniegšanai.

Garneļu marinādei:

  • 2–3 ēdamkarotes citronu sulas,
  • 2 naža gali sāls,
  • 2 naža gali maltu melno piparu,
  • šķipsna Kajennas piparu.

Mērcei:

  • 300–400 g tomātu,
  • 150 ml nesaldināta kokosriekstu piena,
  • 1 vidējs sīpols,
  • 3 ķiploku daiviņas,
  • 1 ēdamkarote svaigas ingvera saknes,
  • 1–2 tējkarotes saberztu koriandra sēklu,
  • 1 tējkarote karija pulvera,
  • pus tējkarote kurkumas,
  • pus tējkarote svaigu, maltu melno piparu,
  • sāls – pēc garšas,
  • nedaudz augu eļļas cepšanai.

Gatavošana:

1

Pagatavo marinādi, citronu sulā iemaisot sāli, melnos un Kajennas piparus, visu pārlej garnelēm, labi samaisa, bļodiņu pārvelk ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī, lai 15–20 minūtes iestāvas.

2

Rīsus novāra. Mērcei sasmalcina tomātus (pēc vēlēšanās tiem var novilkt miziņu un sablendēt), nomizo un smalki sagriež sīpolu, ķiploku daivas un ingvera sakni.

3

Pannā uzkarsē eļļu, ieliek sīpolus un cep kādas 2–3 minūtes, tad pieliek ķiplokus, ingveru, piparus, koriandru, kariju, kurkumu un sāli un maisot uz vidējas uguns cep vēl pāris minūšu. Pievieno tomātus, kārtīgi izmaisa, uzkarsē, pēc brīža pievieno kokosriekstu pienu, maisot uzvāra un uz nelielas uguns ļauj virt apmēram 5 minūtes. Visbeidzot pieliek garneles ar visu marinādi un karsē līdz brīdim, kad tās kļūst rozā un ir gatavas.

4

Pasniedz ar rīsu piedevu un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...