Garneļu salāti ar augļiem un dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 350 g vārītu, attīrītu garneļu,
  • 1 melone,
  • 2 avokado,
  • 1 svaigs garais gurķis,
  • 50 g dažādu salātu lapu maisījuma,
  • piparmētru lapiņas – pasniegšanai.

Mērcei:

  • 1 šalotes sīpols,
  • 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa,
  • šķipsna cukura,
  • sāls, malti melnie pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo mērci. Sīpolu nomizo, sasmalcina, liek bļodiņā, pievieno krējumu, olīveļļu, etiķi, cukuru, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.

2

Salātiem meloni nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Avokado nomizo un sagriež gabaliņos. Gurķus nomazgā un ar dārzeņu mizotāju sagriež plānās strēmelēs.

3

Salātus nomazgā, nosusina un kārto lēzenā traukā vai porciju šķīvjos. Virsū novieto melones, avokado, gurķus, garneles un pārlej ar salātu mērci. Izgrezno ar piparmētru lapiņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu