Veģetārie kartupeļu salāti ar olām, sīpoliem un lociņiem
Nepieciešams:
500 g vārītu kartupeļu,
2–3 vārītas...
Nepieciešams:
Mērcei:
Vispirms pagatavo mērci. Sīpolu nomizo, sasmalcina, liek bļodiņā, pievieno krējumu, olīveļļu, etiķi, cukuru, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
Salātiem meloni nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Avokado nomizo un sagriež gabaliņos. Gurķus nomazgā un ar dārzeņu mizotāju sagriež plānās strēmelēs.
Salātus nomazgā, nosusina un kārto lēzenā traukā vai porciju šķīvjos. Virsū novieto melones, avokado, gurķus, garneles un pārlej ar salātu mērci. Izgrezno ar piparmētru lapiņām.