Garšaugos cepta vista ar kartupeļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Svētku ēdiens vienā traukā. To var arī dažādot – vista ar kartupeļiem garšos neierastāk, ja ar garšvielām reizē pievieno smalki sarīvēta citrona miziņu, kura piešķir svaigu garšu un patīkamu aromātu. Arī citronu sulu var pievienot vīnam vai buljonam.

Nepieciešams:

  • 1 vista,
  • 1,5 kg kartupeļu,
  • 100 ml sausa vīna vai buljona,
  • olīveļļa,
  • 2 ēdamkarotes angļu sinepju (ar sinepju graudiem),
  • kaltēti garšaugi pēc izvēles,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Vistu nosusina ar papīra dvieli un devīgi apsmērē ar olīveļļu – viscaur, lai nebūtu nevienas sausas vietas. Apber ar sāli, pipariem, kārtīgi ierīvē un liek cepamajā traukā, kas nedaudz ietaukots. Apber ar garšaugiem, traukā ielej vīnu vai buljonu, apsedz ar foliju un ievieto 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 40 minūtes.

2

Pa to laiku kartupeļus nomizo, sagriež daivās, apslaka ar eļļu, pievieno sinepes, garšaugus un rūpīgi apviļā. Kad vista pacepusies, traukā ieber kartupeļus, pārklāj foliju un cep vēl apmēram 40 minūtes – trauka saturs būs gatavs, kad viss šķidrums iztvaikojis – tad arī kartupeļi būs mīksti un vista viscaur izcepusies.

3

Lai vista apceptos kārdinoši brūna un kraukšķīga ārpusē, pēdējās 20 minūtes noņem foliju un cep bez tā, palielinot temperatūru līdz 200 °C temperatūrai. Svarīgi ļaut ēdienam vismaz 10 minūtes vēl atpūsties pēc cepšanas, un tikai tad pasniegt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...