Glazēti burkāni ar ingveru   Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 6–8 burkāni,
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi sviesta,
  • 1–2 ēdamkarotes kļavu sīrupa,
  • 2 tējkarotes sarīvēta ingvera,
  • šķipsna kaltēta oregano jeb raudenes,
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

1

Katlā ielieciet tvaicējamo paliktni, ielejiet ūdeni un uzvāriet to. Burkānus sagrieziet ripiņās, novietojiet uz paliktņa katlā un vāriet tvaikos 10 minūtes vai kamēr tie mīksti. Ja nepieciešams, papildiniet ūdens daudzumu! Pēc tam izņemiet burkānus no katla un ļaujiet tiem nedaudz apžūt.

2

Izkausējiet uz pannas sviestu, iemaisiet tajā kļavu sīrupu un ingveru. Tad ievietojiet burkānus un ļaujiet, lai tie apcepas – karamelizējas. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus. Noņemiet no pavarda un pārkaisiet ar oregano.

3

Glazētos burkānus pasniedz kā piedevu pie ceptiem gaļas ēdieniem, taču tie lieliski garšo arī tāpat.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Lieldienas