Glazēti laša iesmiņi Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Iesaka «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 400–600 g laša filejas,
  • 200 g lielu, notīrītu garneļu,
  • sāls, pipari
  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • koka iesmiņi.

Glazūrai:

  • 1–2 ēdamkarotes smalki sagriezta bazilika,
  • 1 citrona sula,
  • 50 ml «Dansukker» dzidrā cukura sīrupa,
  • puse tējkarotes čili pastas «Sambal Oelek».

Garšvielu sviestam:

  • 75 g sviesta,
  • 1 ēdamkarote smalki sagrieztu diļļu,
  • 1 ēdamkarote smalki sagriezta bazilika,
  • 1 ēdamkarote smalki sagrieztu pētersīļu,
  • 1 ēdamkarote smalki sarīvētas citrona mizas,
  • 1 tējkarote «Dansukker» pūdercukura.

Gatavošana:

1

Sāk ar garšvielu sviestu – sajauc visas sastāvdaļas. Izveido no pagatavotā garšvielu sviesta «desu» vai arī, izmantojot konditorejas maisiņu, izspiež sviesta «rozes» un līdz ēdiena pasniegšanai tās ievieto ledusskapī.

2

Pagatavo glazūru – sajauc visas sastāvdaļas katliņā un maisījumu uzvāra.

3

Sagriež lasi lielākos kubiņos. Uzdur laša gabaliņus un garneles uz koka iesmiņiem. Pārkaisa tos ar sāli un pipariem. Pārsmērē iesmiņus ar eļļu un grilē 6–7 minūtes. Pārsmērē iesmiņus ar glazūru un grilē vēl pāris minūtes.

4

Sagatavotos iesmiņus novieto uz šķīvjiem un pārlej ar atlikušo glazūru. Ēdienu pasniedz ar piedevām – vārītiem kartupeļiem, lapu salātiem, tomātiem, citronu un garšvielu sviestu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...