Grilēta hallumi siera salāti ar nektrarīniem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Linda Tellgrena
Vērtējums:

Hallumi siers ir mazāk zināmais fetas siera «brālēns», jo abi nāk no viena reģiona (hallumi siera dzimtene ir Kipra) un pēc garšas ir sāļi, pēc struktūras – viegli drupeni. Hallumi bauda ceptu vai grilētu, salātos tas labi sader ar saldeniem augļiem un svaigiem zaļumiem. Pēdējā laikā šis siers kļuvis populārs arī Latvijā un ir nopērkams lielveikalos.

Nepieciešams:

  • 2 nektarīni, kuriem izņemts kauliņš un kuri ir sagriezti šķēlītēs,
  • 3 plānās sagriezti ripiņās redīsi,
  • 1 mazs šķēlītēs sagriezts gurķītis,
  • 2 jaunie sīpoliņi ar lokiem,
  • 2 saujas dažādu salātu lapiņu,
  • 1 ēdamkarote pirmā spieduma olīveļļas,
  • 1 tējkarote baltvīna etiķa,
  • 1 tējkarote laima sulas,
  • 200 g hallumi siera, kas sagriezts 0,7 centimetru biezās šķēlēs,
  • 1 tējkarote eļļas cepšanai,
  • puse tējkarotes rozā piparu graudu.

Gatavošana:

1

Vidēja izmēra bļodā sajauc nektarīnu, redīsu un gurķa šķēlītes, salātu lapiņas, un sasmalcinātus sīpoliņus.

2

Pagatavo mērci, sajaucot kopā olīveļļu, etiķi un laima sulu. Pārlej salātiem un samaisa.

3

Siera šķēles no abām pusēm apcep uzkarsētā eļļā grilpannā uz vidējas uguns, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Ja nav pieejama grilpanna, var cept parastajā pannā.

4

Salātus kārto uz šķīvjiem, pārber ar rozā piparu graudiem. Pa virsu liek siltas hallumi siera šķēles. Pasniedz uzreiz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Siltie, Dārzeņu salāti