Hallumi siers ir mazāk zināmais fetas siera «brālēns», jo abi nāk no viena reģiona (hallumi siera dzimtene ir Kipra) un pēc garšas ir sāļi, pēc struktūras – viegli drupeni. Hallumi bauda ceptu vai grilētu, salātos tas labi sader ar saldeniem augļiem un svaigiem zaļumiem. Pēdējā laikā šis siers kļuvis populārs arī Latvijā un ir nopērkams lielveikalos.
Nepieciešams:
Vidēja izmēra bļodā sajauc nektarīnu, redīsu un gurķa šķēlītes, salātu lapiņas, un sasmalcinātus sīpoliņus.
Pagatavo mērci, sajaucot kopā olīveļļu, etiķi un laima sulu. Pārlej salātiem un samaisa.
Siera šķēles no abām pusēm apcep uzkarsētā eļļā grilpannā uz vidējas uguns, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Ja nav pieejama grilpanna, var cept parastajā pannā.
Salātus kārto uz šķīvjiem, pārber ar rozā piparu graudiem. Pa virsu liek siltas hallumi siera šķēles. Pasniedz uzreiz.