Grilēta skumbrija ar diļļu mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500–600 g skumbrijas filejas (vai iztīrīta vesela zivs – pēc izvēles),
  • neliels saišķis svaigu diļļu,
  • 1 tējkarote piparu maisījuma,
  • 4 ēdamkarotes majonēzes,
  • 4 ēdamkarotes jogurta bez piedevām,
  • 30 g kaperu,
  • eļļa – grila iesmērēšanai,

Piedevām:

  • jaunie kartupeļi,
  • sāls – pēc garšas,
  • pasniegšanai – citrons.

Gatavošana:

1

Dilles nomazgā, nosusina un atdala no kātiem. Jaunos kartupeļus liek vārošā ūdenī kopā ar sāli un diļļu kātiem un vāra, līdz gatavi.

2

Zivi iesmērē ar sāli un pipariem un liek uz grila restēm, kas iesmērētas ar eļļu. Grilē apmēram 5 minūtes, tad apgriež (ja izvēlēta vesela zivs, tad grilē apmēram 10 minūtes no vienas puses). Tā dara divas reizes no katras puses, līdz āda paliek kraukšķīga.

3

Kamēr zivs cepas, pagatavo mērci – traukā samaisa majonēzi ar jogurtu, pievieno sasmalcinātas dilles un kaperus, visu samaisa.

4

Kad zivs gatava, to liek uz šķīvja, pievieno novārītos kartupeļus un pasniedz ar diļļu mērci. Dekorē ar citrona daiviņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...