Grilēta skumbrija ar diļļu mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500–600 g skumbrijas filejas (vai iztīrīta vesela zivs – pēc izvēles),
  • neliels saišķis svaigu diļļu,
  • 1 tējkarote piparu maisījuma,
  • 4 ēdamkarotes majonēzes,
  • 4 ēdamkarotes jogurta bez piedevām,
  • 30 g kaperu,
  • eļļa – grila iesmērēšanai,

Piedevām:

  • jaunie kartupeļi,
  • sāls – pēc garšas,
  • pasniegšanai – citrons.

Gatavošana:

1

Dilles nomazgā, nosusina un atdala no kātiem. Jaunos kartupeļus liek vārošā ūdenī kopā ar sāli un diļļu kātiem un vāra, līdz gatavi.

2

Zivi iesmērē ar sāli un pipariem un liek uz grila restēm, kas iesmērētas ar eļļu. Grilē apmēram 5 minūtes, tad apgriež (ja izvēlēta vesela zivs, tad grilē apmēram 10 minūtes no vienas puses). Tā dara divas reizes no katras puses, līdz āda paliek kraukšķīga.

3

Kamēr zivs cepas, pagatavo mērci – traukā samaisa majonēzi ar jogurtu, pievieno sasmalcinātas dilles un kaperus, visu samaisa.

4

Kad zivs gatava, to liek uz šķīvja, pievieno novārītos kartupeļus un pasniedz ar diļļu mērci. Dekorē ar citrona daiviņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni