Grilētas karaliskās garneles Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 400 g garneļu astu čaulā,
  • čemurs diļļu.

Marinādei:

  • 3 ēdamkarotes citronu sulas,
  • 3 ēdamkarotes labas eļļas,
  • 1/4 tējkarotes svaiga čili pulvera vai «Sambal Oelek» pastas (dažādu čili piparu pasta, līdzīgi kā ir tomātu pasta),
  • sāls – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Garneļu astes atkausē, izņemot no saldētavas un atstājot uz nakti ledusskapī.

2

Pagatavo marinādi, sajaucot eļļu ar citronu sulu un iejaucot tajā nedaudz čili pulvera vai pastas.

3

Garneļu astes ar visu čaulu ievieto bļodā, pārlej ar marinādi, pāris reizes apgroza, lai marināde pilnībā apņemtu šīs jūras veltes un tad atstāj, lai vismaz pusstundu marinējas.

4

Iemarinētās garneļu astes uzdur uz koka iesmiņiem, kurus novieto cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Grilē 2–3 minūtes no katras puses.

5

Ja vēlas, pirms pasniegšanas no garnelēm var noņemt čaulas. Pārkaisa ar pavisam nedaudz sasmalcinātām dillēm un, ja vēlas, ar sāli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Svētki, Līgo svētki