Grilētas karaliskās garneles Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 400 g garneļu astu čaulā,
  • čemurs diļļu.

Marinādei:

  • 3 ēdamkarotes citronu sulas,
  • 3 ēdamkarotes labas eļļas,
  • 1/4 tējkarotes svaiga čili pulvera vai «Sambal Oelek» pastas (dažādu čili piparu pasta, līdzīgi kā ir tomātu pasta),
  • sāls – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Garneļu astes atkausē, izņemot no saldētavas un atstājot uz nakti ledusskapī.

2

Pagatavo marinādi, sajaucot eļļu ar citronu sulu un iejaucot tajā nedaudz čili pulvera vai pastas.

3

Garneļu astes ar visu čaulu ievieto bļodā, pārlej ar marinādi, pāris reizes apgroza, lai marināde pilnībā apņemtu šīs jūras veltes un tad atstāj, lai vismaz pusstundu marinējas.

4

Iemarinētās garneļu astes uzdur uz koka iesmiņiem, kurus novieto cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Grilē 2–3 minūtes no katras puses.

5

Ja vēlas, pirms pasniegšanas no garnelēm var noņemt čaulas. Pārkaisa ar pavisam nedaudz sasmalcinātām dillēm un, ja vēlas, ar sāli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Svētki, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...