Vai tā būtu ballīte vai vēlme vakariņās pagatavot ko īpašu, šī recepte neliks vilties. Pasniedziet ar svaigi ceptu maizi, kas apsmērēta ar olīveļļu, un baudiet gardu muti! Starp citu, šis ir labs ēdiens, lai kādā burciņā ņemtu līdzi.
Nepieciešams:
Kabaci sagriež 5 mm biezās ripās, izkārto uz dēlīša un apber ar sāli no abām pusēm. Atstāj uz 20 minūtēm ievilkties.
Sakarsē grila pannu ar eļļu un liek kabačus cepties. Kad tie apbrūnējušies un apcepti gana mīksti, tos pārliek karstumizturīgā traukā vai pannā, pārber ar sadrupinātu fetas sieru, pārkaisa ar pipariem, sāli un liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā uz 5–8 minūtēm, lai siers nedaudz apcepas.
Pasniedz siltus, pārberot ar sakapātiem pētersīļiem.
Ja vēlas, izceptos kabačus var apslacināt ar balzamiko etiķi.