Grilēti zaļie sparģeļi prošuto mētelītī Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • sparģeļi,
  • olīveļļa apslacīšanai,
  • mazliet citronu sulas (vai vīna etiķa),
  • nedaudz garšvielu un sāls,
  • prošuto.

Gatavošana:

1

Sparģeļiem nogriež pārkoksnējušos apakšējo kātu daļu. Ja sparģeļi ir lieli un stingri, kātu apakšējo trešdaļu plāni nomizo, ja sparģeļi ir smalki un trausli, tos nemizo.

2

Sagatavotos sparģeļus novieto uz folijas loksnes apkaisa ar sālu, garšvielām pēc izvēles, apslaka ar olīveļļu un citrona sulu, tad folijas loksni aizloka un apmēram 25−30 minūtes cep uz grila.

3

Pēc siltapstrādes sparģeļiem ļauj nedaudz atdzist, tad katru sparģeli ietin prošuto šķiņķa strēmelītē un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...